Friday, September 13, 2013

GA: Hadiah Konvokesyen dari Azamhashim


Yes, you read it right. AzamHashim Photography is giving away 3 slots of portraiture sessions to 3 highest CGPA pointers. We are appreciating all your hardship throughout the years. We want to be a part of your graduation/convocation celebrating with full of joys.


Wednesday, September 11, 2013

Aku nak konvo dah..

Assalamualaikum wbt


Yeayy..

Tinggal berapa hari saja lagi konvo aku! yeee dalam masa yang tak sabar2 plus happy plus berdebar2 nie, ada jugak rasa takut.. Mana tak takut, orang lain time nak konvo rilek je. Time aku? Kena study beb.. penuhklan ilmu di dada.. padahal sampai sekarang ni macam masuk tak masuk je kat dada..hahahah.. OK sebab apa kena study nak konvo.. k ni memang takda kena mengena pun.. maaf maaf.. hehehe...

Exam LJM..

Tujuan aku study ni sebab nak amik exam LJM.. atau nama penuh Lembaga Jururawat Malaysia (Nursing Board Malaysia).. yee aku ni tak lama lagi (in sha Allah if Allah izin) bakal jadi staff nurse. Dalam minat tak minat ni aku gagahkan jua nak jugak amik and LULUS exam tu nanti... aku dan kawan2 seperjuangan dah penat mengharungi macam2 selama 4 tahun lepas, blaja semua apa yang nurse kena tau kat USM ni, plus buat thesis, yang macam tengah tunggu baby kluar dari perut selepas 9 bulan cukup sarat mengandung.. hahahaha termerepek pulak.. hanya yang mengalami saja yang memahami... so exam ni sangat la bermakna untuk kami semua bakal2 nurse sejati / celup2 sikit ni..hahah.. yelaaa tak lulus makanya tak jadi la nurse. Sapa mau amik uii.. Ditakdirkan pulak tarikh exam tu nanti 19 September 2013, selang 2 hari je sebelum tarikh konvo aku tau..huhuhu... Doakan ye! doakan tauuu...hihi

Konvo !

OK berbalik kepada tajuk yang kat atas tu kan.. sementara nak sampai story pasal my konvo yang bakal diadakan di USM Penang 22 September 2013 nanti.. haruslah masuk dulu pasal perjalanan menuju ke tarikh tersebut kan..hik3.. k malas nak cerita panjang2, ni checklist aku.. heheheh

1. Kasut
Aku kena pakai kasut kulit, bertutup dan gelap/ warna hitam. Ni wajib. So aku decide beli je kasut warna hitam, bleh pakai dengan uniform nanti time amik exam LJM tuu..heheheh stokin pun hitam, nak jugak kasi tau.. Lagipun, warna baju aku nanti ada warna hitam jugak, no hal... kasut tu pun dalam 1 1/2 inci je..

2. Baju
Part ni haruslah bonda kesayangan jahitkan baju untuk anak dia nii...hehehe tak siap lagi tapi nanti aku post dalam entry lain.. request bonda buat baju kurung moden, kain aku amik mana2 yang ada kat kedai mak.. sonang kann..hahaha.. Majlis konvokesyen kat USM ni takleh pakai baju warna kuning. U lain aku taktau.. Maybe sebab ada Raja Perlis, Tuanku Syed Sirajuddin Syed Putra Jamalullail, selaku Canselor USM.

3. Pakaian akademik
Jubah, topi dan kalung. Ini belum amik lagi ye. Bakal amik 16 hb nanti... yeahh

4. Slip pengesahan kajian
Syarat nak konvo, kena isi survey online kat laman web yang disediakan and print then bawa time nak amik skrol nanti. Alhamdulillah walaupun kawan2 pakat ada problem time nak siapkan survey tu, aku dengan sekali lafaz terus buleh..haha kalu tidak.....paham3 laaa..

5. Safety pin / jarum peniti 
Sebagai langkah2 keselamatan!

6. Kad jemputan tetamu
Amik sekali dengan jubah nanti.. Jangan lupa bawak..huhu

Ok aku rasa setakat ni saja la kot benda2 wajib bawak or pakai konvo nanti.. Semoga dipermudahkan semuanya.. HArap2 sempat sampai dengan selamat pada waktu yang ditetapkan nanti. Jauh jugak perjalanan, 2 jam lebih and kami decide nak bertolak pagi hari konvo tu jugak menuju ke penang.. in sha Allah.. Aamin....







Sunday, September 8, 2013

Blogku sayangggg..

Assalamualaikum wbt


Eh aku ingat dah expired ke kena blacklist ke blog nih.. pasal lama tak bukak! hahaha.. sebab aritu aku try bukak tak buleh.. haishh.. mimpi apa ni nak publish entry? ada ke org nak baca time cenggini?? Hiiii selamat pagiii everyone..! Alhamdulillah ketemu lagi kitaaa di dalam rancangan... "eee dah berhabuk blog I..." *tangan ke dada mata ke atas* errk..

Heheheh..saja nak gitau memang dah lama aku tak jenguk blog aku nih. Lama oo.. Aku ingat nak pencen dah haritu.. Hmm tetiba teringin plak nak taip macam dulu.. saje suka bagi orang baca hasil kerja aku yang entah hapa2 ni.. buleh?

Ok first of all.. Assalamualaikum blogku.. sihat ke kamu?.. Sorryyy sangat ye awak.. kite dah lama tak amik kesah kat awak.. kita sibuk buat hal sendiri..hik3... olololooo jangan merajuk k? *bwekss*

Actually macam2 aku ingat nak share tapi.. tak sempat pun nak taip.. hari tu dah berlalu... so taknak ar story.. in sha Allah lepas2 ni aku rajin buat entry.. nak focus kepada jobs hiring or wedding or b2b ke..?? hahahahah

Ok lah itu saja lah untuk pagi ni.. nak siap2 nak g bukak gerai kat pasar tani.. Taman Sena, Kangar. Nak tau aku jual apa? ada baju muslimah, shawl halfmoon, t-shirt RM10 and baju kanak2... jom la g tengok2.. nanti aku bagi discount sapa2 yang cakap dia baca blog aku pagi ni...hehehehe... 

k tengok kat belakang saya tu.. banyaknye baju.. haa itu la baju nak bawak g niaga.. k BYE!



Tuesday, February 26, 2013

#NW Cheongdamdong Alice



#Kdrama #Cheongdamdong Alice #PSH #park shi hoo #love it

is anyone watching Cheongdamdong Alice?? its soooo good... Ala-ala Alice in the Wonderland gitu. Direkemen utk tengok..heee setiap episode make me feel bipolar. Mane taknye kejap sedeyy kejap gelak...hahahaha. upss maaf.

Sunday, February 24, 2013

Keajaiban Cinta


Assalamualaikum..

Nukilan ini sesuai untuk semua LDR.. 
ibu bapa, adik beradik, sedara mara, sepupu sepapat, pakwe makwe, suami isteri.. huahuahuaaa..

Takkan pernah aku menyerah. Walau harus terpisah ruang.
Hanya bisa bermimpi. Terlukis dalam khayal.
Betapaku tunjuk setia..

Biar waktu terus berlalu. Hati takkan pernah berhenti.
Menyanyikan lagumu. Membaca puisimu.
Selamanya aku rindu..

Biar hujan yang turun. Membasahi jiwa ini.
Ku tetap setia menanti dirimu..

Kerna cinta ku mampu mematahkan sepi.
Ku sanggup menunggu dirimu. Walau seumur hidup..
Kerna cinta ruang tak menjadi misteri
Hanya ku melihat dirimu. 
Datang memeluk daku..



Lirik lagu da.... hahahahah
There was an error in this gadget